Магомед Рамазанов коментира пред БНТ първите емоции, които изпитва след спечеленото олимпийско злато в борбата свободен стил в категория до 86 килограма.

"Още не мога да осъзная, че съм на върха. Това беше моят ден, успях да направя всичко и сякаш беше писано да успея. Направих всичко да дам най-доброто от себе се. Мотивацията ми беше на много високо ниво, подготвях се усилено.

Беше сложно, няма какво да се лъжем. Не беше както беше в главата ми, знаех че излизам срещу класни борци, чудех се какво да направя. Първо трябваше да спечеля битката със себе си, за да имам шанс тук. Мислех за някои свои неудачи в миналото, за целия положен труд, събрах се и успях да стигна до златния медал.

Особено последната година беше много трудно. Да спечеля медал беше моя мечта от малък. Чувствам се страхотно в националния отбор на България, фокусирам се върху борбата ми, получих много съобщения от хора, които следят борбата. Личният ми треньор плачеше на трибуните, и той е много щастлив. С щаба на националния отбор показахме, че работим правилно. Благодаря ви, момчета.

Искам да кажа на всички в България, че благодаря за възможността, че ми се довериха, знам че дълги години България нямаше златен медал в свободната борба, това е борцова страна и аз се чувствам добре много и се радвам за цялата подкрепа, която получих", каза Рамазанов.