Карлос Насар започна силно дебютното си участие на Олимпийски игри. 20-годишният ни сънародник изхвърли 173 килограма от първия си опит в категория до 89 килограма на състезанието в Париж. Второто вдигане на българина бе на 177 кг., което също премина без проблеми. За третото и последно изхвърляне Карлос беше поискал 180 килограма, с които не се затрудни и продължи като водач до момента към следващото движение: изтласкване.

Притежателят на световния рекорд (182 кг.) Йейсон Лопес се справи със 175 килограма още с първото си изхвърляне. Колумбиецът ще започне изтласкването впоследствие с 205 кг. Преди това той бе подал молба за 180 във втория си опит на изхвърлянето, но се провали. Световният шампион - иранецът Мостафа Джавади не успя да преодолее 171 кг. и остана със 168 килограма, след като първо премина 164.

По-късно днес Насар ще изтласква 210 килограма по първоначална информация, но по всяко време той и щабът му може да сменят тежестта. След сбора от двете движения: изхвърляне и изтласкване, ще се определят тримата медалисти.