Олимпийският шампион на 100 м гладко бягане от Игрите в Париж Ноа Лайлс обяви, че е участвал във финала на 200 метра след като е бил диагностициран с коронавирус.

Американецът финишира на трета позиция в по-дългата дистанция, завършвайки зад шампион Лециле Тебого от Ботсвана и сънародника си Кевин Беднарек.

Американецът носеше медицинска маска, което предизвика спекулации, а по-късно той обясни: "Наистина имам коронавирус. Дадох положителен тест около 5 часа сутринта във вторник. Събудих се посред нощ с болки в гърлото и имах висока температура, а това бяха много от симптомите, които имах точно преди да се разболея. Тествах се и резултатът бе позитивен. Бързо ме карантинираха в хотел близо до олимпийското село. Опитаха се да ме лекуват с възможно най-много лекарства, колкото е позволено, за да сме сигурни, че тялото ми ще продължи да функционира.

Исках да участвам във финала, ако беше възможно. Дистанцирахме се от всички. Знаех, че, ако искам да изляза и да спечеля, трябва да дам всичко от себе си. Нямах време да съхранявам енергия. Това беше стратегията. Но това определено повлия на представянето ми. Кашлях доста през нощта. Но съм още по-горд от себе си, че излязох на пистата и спечелих бронз с коронавирус", разкри Ноа Лайлс.