Доволен съм от победата. Генерално играхме добре, но ни чака още по-труден мач в Мостар. Това заяви треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез след успеха на тима си над Зрински.

В първи мач от третия предварителен кръг на турнира Лига на конференциите Ботев победи на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив Зрински с 2:1.

"Винаги съм щастлив, когато печелим. Можеше резултатът да е по-добър, но това е Европа - заяви специалистът още. - През първото полувреме обаче направихме някои грешки, които дадоха шанс на съперника".

Треньорът на Ботев говори и за най-новото попълнение на тима, нападателя Вини Трибуле. Той обясни и дали играчът ще може да играе на реванша.

"Приветствам Вини Трибуле. Физически не е на нивото на останалите футболисти – категоричен бе Душан Керкез. - Ако всичко е наред, ще е в състава за реванша, но той има нужда от време да се адаптира към отбора. Хубавото е, че има опит в България, което ще му помогне с приспособяването. Със сигурност е качествен състезател, който ще ни помогне.

Антоан Конте имаше проблем с коляното и не беше лесно за него да стартира днес от първата минута. Ще посъветвам моите играчи за реванша да бъдат по-концентрирани в предни позиции. Показахме, че сме добър отбор и със сигурност ще имаме нашите шансове в Мостар".