Старши треньорът на мъжкия национален отбор по свободна борба Валентин Ангелов беше много щастлив след класирането на Магомед Рамазанов на финала на Олимпийските игри в Париж в категория до 86 килограма в свободния стил.

"Има Господ мога да кажа. На предишните олимпийски игри също бяхме с един състезател,, също един добър български състезател -  Георги Вангелов, за съжаление момчето там допусна грешки и остана пети. Пети на Олимпийски игри мисля, че е добър резултат", започна Ангелов.

"Ето, че този път Господ беше с нас и най-вече, че Магомед даде много. Много трудолюбив и всеотдаен състезател. Бори се докрай както видяхте. Сто процента вярвахме в него преди срещата. Допуснахме грешка в края на първата част, ако не беше тази грешка, щеще да бъде по друг начин втората част и мисля, че още по-убедително да го надвие.

Утре ще се бори с един от най-добрите борци в света. Пак трябва да излезе така мотивиран, да иска победата от началото до края. Мисля, че ако той даде всичко от себе си, а той го дава, можем да се увенчаем с успех", добави той.

"С високо кръвно съм и целият треперя. Краката ми се люлеят, но съм много щастлив. След толкова години свободната борба, все нямаме - най-накрая...Винаги съм вярвал в момчетата. Толкова години вярвам в тях, макар че много хора не вярват в нас", завърши селекционерът на свободняците ни.