Националният отбор на България за жени под 20 години загуби драматичен двубой срещу Испания отстъпиха с 2:3 (15:25, 25:16, 25:16, 25:21, 4:15) гейма на Европейското първенство в зала "Христо Ботев“. Поражението е второ за България, след като предния ден отстъпихме от Белгия с 0:3.

В първия гейм у играта на нашите се виждаше напрежението от загубата срещу Белгия. Още в началото испанките взеха аванс от 5:2. Въпреки че България успя да изравни за 6:6 проблемите с посрещането ни бяха видими. Дойде серия от осем поредни точки за съперника. Дори прекъсването на треньора Борислав Крачанов при четвъртата не помогна. В този момент трябваше да мислим за следващата част. България загуби първия гейм с 15:25.

Във втория ситуацията в зала "Христо Ботев“ коренно се промени. Този път ние поведохме с 5:2, а Испания изравни за 6:6. Започна дълга размяна на точки. Тя продължи до 11:11. Дойде ред за хубава наша серия от три точки. А при 14:13 направихме четири поред. Вече бяхме пречупили самочувствието на испанките. Въпрос на минути беше кога геймът ще приключи в българска полза. Случи се с 25:16.

Място за отстъпление нямаше и българките го показаха по най-добрия начин.

И в третия гейм контролирахме събитията. Само три пъти позволихме на Испания да поведе с по една точка, при това съвсем в началото. След 6:6 резултатът и представянето изцяло бяха за България. Направихме седем точки, между които допуснахме само една испанска. Резултатът набъбна до 12:7. Испания все пак се върна в частта. Иберийките намалиха до 15:16, но това беше единственият успех в гейма. Седем поредни точки за България узакониха преднината ни. Отново спечелихме с 25:16.

Четвъртата част беше най-оспорвана от всички в мача. Нито един от съперниците не взимаше сериозно предимство. Когато Испания поведе с 12:10, последва отлична наша серия от четири точки. Резултатът пак се изравни при 14:14. Размяната на успешни атаки отново беше на корта. Испания предизвика таймаут в нашия лагер с 18:16. За съжаление той беше последван от ас на съперника. Така до края нашите не стигнаха до равенство. Испания прати мача в тайбрек с 25:21.

Петият гейм започна повече от лошо с четири точки за съперника. Жалко – като че ли връщане в мача вече нямаше. Изоставането ни стигна до 2:8. Испанките въобще не бъркаха. Крачанов опита с последен таймаут да направи промяна, но резултатът беше 3:10. Тайбрекът завърши 15:4 за Испания.

В петък е четвъртият мач на България срещу Словения отново от 17:30 ч.