Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Изабелла Шиникова се класира за осминафиналите на снигъл на турнира на клей Загреб (Хърватия) с награден фонд 40 хиляди долара.

Поставената под №7 Шиникова победи с 6:2, 7:5 Жива Фалкнер от Словения. Срещата продължи 86 минути.

Българката спечели пет поредни гейма от 0:1 до 5:1 в първия сет и го спечели с 6:2. Във втората част Шиникова изостана с 0:2, но направи обрат за 5:3. Фалкнер успя да изравни резултата при 5:5, но Изабелла спечели следващите два гейма, а с това и срещата. За място на четвъртфиналите Шиникова ще играе срещу победителката от мача между Сапфо Сакелариди от Гърция и Михела Байерлова от Чехия.

Лия Каратанчева пък загуби във втория кръг на сингъл с 5:7, 6:2, 3:6 от поставената под №9 Петра Марчинко от Хърватия. Срещата продължи 2 часа и 1 минута. Каратанчева имаше преднина от 4:2 в първия сет, но го загуби с 5:7. Във втората част Лия поведе с 4:1 и спечели с 6:2. Българката загуби три поредни гейма от 2:2 до 2:5 в третия сет и отстъпи с 3:6.

Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Юлия Стаматова се класираха вчера за четвъртфиналите на двойки.

Поставените под №2 в схемата Лия Каратанчева и Сапфо Сакелариди от Гърция разгромиха с 6:1, 6:1 Луна Ивкович и Киара Йеролимов от Хърватия.

Поставените под №3 Изабелла Шиникова и Елена Приданкина от Русия победиха с 6:4, 6:2 Михаела Байерлова от Чехия и Кристина Новак от Словения.

Юлия Стаматова и Ева Гаркуша от Русия се наложиха с 6:0, 6:2 над Мария Иванкович от Хърватия и Сара Микача от Босна и Херцеговина.

Четвъртфиналите на двойки ще се играят утре.