Един от най-агресивните и издържливи бойци в клетката Мохамед Мокаев, който в професионалния ММА към този момент е с рекорд от 13 мача, 13 победи и нито една загуба, пристига в България за бойната гала BRAVE 86, която ще се проведе на 24-и август в зала "Арена Бургас“

Скандалният 24-годишен дегестанец нашумя в UFC, има мачове и в световната организация BRAVE, а преговори за него с Рей Сефо за PFL само преди седмица вбесиха Дейна Уайт.

Статистиката на Мокаев в аматьорския ММА е 23 мача, 23 победи и нито една загуба. А издържливият му характер определено е в полезрението на всички мачмейкъри от световните ММА организации.

"Трудният живот на Мохамед е направил от него много силен духом човек“, казва в свое интервю един от специалистите в UFC. "След загубата на майка си той живее в Англия в бежански център, а да тренира се оказва лукс за него. Но той успява.“

Мокаев се оказва и един от най-непокорните бойци в елитния ММА, с опит в граплинг, свободна борба и бразилско жиу жицу. Той е многократен шампион на Англия, както и участва с националния отбор по свободна борба на Англия в Световното първенство за юноши. Натурализирания дегестанец с британски паспорт е и двукратен шампион на ADCC UK в средна дивизия по бразилско жиу жицу.