Валентина Георгиева се завърна от Париж, където се класира на престижната 5-а позиция във финала на прескок в спортната гимнастика на дебютното си участие на най-големия спортен форум на планетата.

"Аз все още не мога да осъзная какво направих, какво съм постигнала. Впоследствие вече започва да идва малко разум, че това нещо, което направих, всъщност е история. Много емоции са, наистина са много емоции", бяха първите думи на Георгиева.

"Не само след петото място на олимпийските игри, а и за всички състезания, които имах преди това, аз показах, че ще се върна по-силна и се върнах по-силна", добави гимнастичката.

"За мен запечатано ще остане това, че за 18-ия си рожден ден направих такъв подарък със спечелването на място на финал. И отделно този финал също ще бъде едно незабравима дата, защото за мен беше дебют. Наистина не очаквах, влязох с 9-а оценка приключих пета, по-доволна няма как да бъда", заяви Георгиева.

"Те са няколко момента. Единият беше самото състезание, квалификацията, другият беше на финала. Друг момент също така беше много драматично цялото това чакане от сутринта от 9:00 до 23:00 вечерта - да гледаме и да следим резултатите дали ще бъде или дали няма да бъде на финал", добави Янев.

"За мен не беше изключително важно да съм в този финал, защото аз се представих по начина, който е най-добър за мен, останах здрава и реално финала беше бонус. Пак казвам, не съм го очаквала. И всичките тези часове - това беше най-дългият ни ден. Последната оценка излезе към 23.00 часа, а ние сме будни от 05:00 сутринта и когато видяхме оценката, че аз оставам във финалната осмица, просто тогава всички избухнаха. На финала имаше тази заигравка и си казах, че искам да подобря постиженията му, но просто не станахме, но четвърто място боли повече, според мен, отколкото петото", каза още гимнастичката.

"От третото място на финала съм на около 4 десети, защото на мен ми дадоха сравнително ниски оценки, а на тях им вдигаха доста по-високи. Това вече са решения на съдиите. Наистина за мен петото място е напълно достатъчно", каза Георгиева.

"Бях се концентрира изцяло върху моята представяне и че това да съм на един финал с нея (Симон Байлс) ме мотивираше и имах спортната злоба, за да й покажа, че мога и аз също, а че не е единствена тя", заяви Георгиева.

Тя коментира и възможността да участва на следващата олимпиада.

"Не мога да кажа, че Лос Анджелис не е реалистична цел, след като стигнах до тази олимпиада. Да, беше по-много труден път, но достигнах до нея. Не гледам на там, а се опитвам да разбера какво всъщност направих тук, какво постигнах. Има време за всичко. Всичко се случва с причина", завърши Георгиева.