Боксьорката Светлана Каменова се завърна в България след участие на Олимпийските игри в Париж.

Припомняме, че българката загуби на четвъртфиналите в категория до 57 кг от една от скандалните боксьорки Лин Ю-Тин от Тайван.

"От моята игра съм удовлетворена. Спазих си тактиката и показах това, което трябва. Всички видяха. Няма какво повече да искам и няма какво повече да кажа. През цялото време не бях емоционална. Другите в националния отбор могат да потвърдят. Приех изключително достойно това, което се случва. Казах чрез показване това, което исках", заяви Каменова.

След края на двубоя българката направи с ръце знаха "Х", за да покаже, че само боксьори с Х-хромозома трябва да участват в турнира при жените. Тя добави, че не е говорила с тайванката нито преди мача, нито след него.

"(Старши треньорът на националния отбор) Борислав Георгиев не ме е разубеждавал да оставам на ринга. Той вярва в моите способности и аз съм му благодарна. Аз съм му се доверила на десет хиляди процента за подготовката, за тактическата част. Той не би ме хвърлил в нещо, в което знае, че няма да мога да се справя", каза още тя.

"След мача се прибрах, вечерях, чух се с близките ми и легнах. Не съм обсъждала с другите боксьори случилото се. Чух се първо с родителите ми, както и с няколко човека от залата, с които водим подготовка. Повече не съм вдигала на никой, защото няма как да обясня какво точно се е случило. Аз за себе си нямам обяснение какво се случи на ринга и извън ринга", добави Каменова.

"Цялото говорене преди мача със сигурност ми повлия, Няма как да е иначе. В такава ситуация човек е изключително податлив психически. Ти се готвиш да дадеш най-доброто от себе си, трябва ти максимална мобилизация. Нормално е такива неща да те разфокусират", коментира българката по адрес на ситуацията с боксьорките от Тайван и Алжир, за които писаха всички големи световни медии.

"Сега е време да си почина и да отида на ваканция. През последните три години бях постоянно в тренировъчен цикъл и сега е време за почивка.

След мача Красимир Инински ми каза нужното, за да ме успокои. Чувствам подкрепата на Българската федерация по бокс и на държавата. Но след такъв мач е трудно човек да заспи. На Олимпиадата не съм отишла, за да печеля премии, а за да представя България.

Не зависи от мен дали може да се повтори това, което се случи на световното. На първо място обаче правилата трябва да бъдат изяснени. Каквото и да решат, аз ще приема решението на МОК", завърши Каменова.