Допуснах уникално голяма грешка. При положение, че той е 25 килограма по-тежък от мен успях да го хвърля първия път и нямам представа какво ме накара да отида пак в същата ситуация. Може би, желанието да приключа срещата по-бързо, да го победя с технически туш. Имаме голяма разлика в килограмите и беше най-глупавото решение, което мога да взема и това ми коства малкия финал. Това коментира разочарованият Кирил Милов след загубата си в репешажите.

Милов отстъпи на представителя на Египет Абделлатиф Мохамед в репешаж за място в схватка за бронза в категория до 130 килограма в класическия стил на Олимпиадата в Париж.

"Дадох абсолютно всичко от себе си, но в края нямах сили – добави Милов пред dsport.bg. - Раздадох се на максимум. Тази глупава грешка ми коства всичко. Човек се учи от грешките. Надявам се в бъдеще на нашата категория да смажем конкуренцията. Никога не трябва да се оправдаваш. Ето, че дори с 25 килограма по-малко от тях виждам, че пак мога да се боря на много добро ниво. Тази грешка ми коства малкия финал. Вината е в мен. Сам допуснах тази грешка. Това е истината на големия спорт, който сгреши, губи.

Живи и здрави надявам се вече да имам успеха и късмета да отида още веднъж на Олимпиада, здрав на моята категория, защото вече две олимпиади какви ли не проблеми. Не трябва да се оправдаваме".