Днес светът на спорта може да стане свидетел на чудо. Това чудо се казва Михаин Лопес Нуньес от Куба.

41-годишният ветеран вчера стигна финал на Олимпийските игри в Париж в категория до 130 кг в класическия стил и днес ще излезе за безпрецедентната 5-а олимпийска титла в този спорт!

Никой борец, а и никой спортист не може да се похвали с олимпийски титли, постигнати на 5 олимпиади!

196-сантиметровият исполин е олимпийски първенец от Игрите в Пекин 2008, Лондон 2012, Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020, което и за момента го поставят на първо място в историята на този спорт по отношение на титли! (Дори великият Александър Карелин има 3 олимпийски титли в същата категория!).

Лопес стигна финала след победи над корееца Ли със 7:0 точки в осминафинала, над световния номер 1 Мирзазаде от Иран с 3:1 на четвъртфинала и с 4:1 точки над азера Мирзазаде в полуфиналите.

Негов съперник в схватка за историята ще бъде друг кубинец - Ясмани Акоста Фернандес, който се състезава за Чили. 36-годишният Ясмани вчера спечели срещу българина Кирил Милов на старта на категорията, а малко по-късно стигна и до големия финал, с което изтегли българина в репешажите за бронза!

Дали ще видим чудото на Игрите в Париж днес, ще разберем след 20:32 часа българско време когато започва схватката за златото между Лопес и Фернандес!

Едно е сигурно, чака ни уникален сблъсък на две кубински машини на тепиха в Париж!