С фамозен гол в 89-ата минута на испанския бранител Ойер Сариеги Берое победи като гост Ботев (Враца) с 2:1 в мач от 3-ия кръг в efbet Лига.

За тима от Стара Загора това е втори успех от началото на сезона, като отборът има и едно равенство, като заема 4-ата позиция в класирането.

Ботев регистрира третата си загуба, като остава без спечелена точка от старта на сезона и е на последната позиция в класирането.   

На стадион "Христо Ботев“ във Враца домакините имаха териториално превъзходство, но по-опасният тим бе този на гостите.

Старозагорци демонстрираха 100% успеваемост, след като от два точни удара към вратата на съперника стигнаха до два гола. Тимът удари и греда в началото на втората част.

Берое поведе чрез Хуан Пинеда. Той засече с глава топката във вратата на Ботев след центриране от ъглов удар на Жорди Хаир Говеа Мерлин в 20-ата минута. Това бе и единственият точен удар за Берое към вратата на домакините през първата част.

18-ата минута по-късно, отново с глава, Бубакар Траоре възстанови равенството, след подаване от статично положение на Дилян Георгиев.

След почивката сиутацията на терена не се промени много, като Берое измъкна всичко с бомбен шут на Сариеги от 30-ина метра, като вратарят на Ботев Федерико Бариос само изгледа как топката удря една ог гредите му и влиза във вратата.