Лудогорец е опитен отбор със силни индивидуални футболисти.  На мене ми харесва техният опит и хладнокръвие. Могат да играят за резултат, какъвто им трябва. Това заяви треньорът на Карабах Гурбан Гурбанов на официалната си пресконференция преди първия мач на отбора му срещу Лудогорец от третия предварителен кръг в Шампионска лига.

Двата тима се изправят един срещу друг на 6 август (вторник) от 19:00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов“ в Азербайджан.

"Никога не сме играли с толкова опитен състав, който е на нашето ниво – добави специалистът по адрес на първенеца на България. - Трябва да бъдем внимателни. В някакви минути от мача ще имаме игрово предимство, но това не бива да ни залъгва. Дали наистина ние сме фаворити в тази двойка? Е, все някой трябва да бъде. Няма какво да говоря по темата".

Треньорът на Карабах каза още, че отборът му не е напълно готов за предстоящия двубой.

"За съжаление, не се получи подготовката така, както искахме. Но горе-долу сме готови – заяви Гурбан Гурбанов. - Разбираме важността на мача. Готови сме да показваме от мач на мач по-високо ниво. Ще се постараем нашите привърженици да си тръгнат доволни от стадиона“.

Специалистът бе помолен за коментар и на евентуалния следващ съперник на отбора му в турнира Динамо (Загреб).

"Винаги приемам нормално такъв жребий. В края на краищата ние се срещаме шампиони на страните си - заяви треньорът на азерския Карабах - В момента всичките ми мисли са насочени към утрешния мач с Лудогорец“.

На въпрос дали голмайсторът на тима Жуниньо ще остане в Карабах или ще напусне, както и дали предстоят нови трансфери, опитният треньор на азербайджанските шампиони заяви: “Нормално е Жуниньо да привлича вниманието. Нашата задача е да го направим още по-силен и да носи още повече ползи на клуба. А дали ще има трансфер зимата, ще видим зимата. Относно новите попълнения – трябваше да дойде един футболист, но се появиха проблеми и не е тук“.