Не мисля, че тази категория е моето. Те само се бутат. Не е моята борба. Аз обичам технически действия, да е по-атрактивна борбата. Надявам се за следващия олимпийски цикъл, следващата година да сме много по-подготвени за нашата категория. Разбира се, все още има шанс да продължа и тук, защото той е един от най-силните в моя поток. Със сигурност има шанс да ме изведе на репешаж. Затова чакаме да видим какво ще се случи. Това коментира националът по борба в класическия стил Кирил Милов, който записа загуба в категория до 130 килограма на осминафиналите на Олимпиадата в Париж.

Българинът бе победен от кубинеца, състезаващ се за Чили, Ясмани Акоста Фернандес. Схватката завърши 1:1 точки, като Фернандес бе обявен за победител заради критерия последната направена точка.

"Преди четири месеца претърпях операция на два бедрени мускула и сухожилия. Но съм в много добра форма и се чувствам абсолютно перфектно – коментира пред БТА Милов след схватката си. - Просто съдията отсъди, че той е бил по-пасивен и го свали първи в партер. А това беше моята тактика, дадох всичко от себе си да съм по-пасивен. Но реално той ме хващаше и вървеше назад и съдията реши, че той е по-пасивен. И точно така ме победи - 1:1. Нито той е направил действие, нито аз съм направил, но такива са правилата в борбата в момента. Това е.

Той ме побеждава, защото втори е взел точка. Без нито едно техническо действие, само защото той е втори в партер.  Мисля, че не е правилно да са такива правилата, но това е в момента. Дадох всичко от себе си, доволен съм, че съм се раздал. Само малко ме е яд, че съдията реши, че той е по-пасивен, при положение че той ме дърпа назад. Не можех да го вдигна от партер, бях доста изморен, опитах, дадох всичко от себе си. Не мисля, че чак толкова количеството е важно, по-важно е качеството. Естествено има разлика в теглото, това са близо 30 килограма".

Милов се състезава в категория до 97 килограма, като заради Олимпиадата се наложи да премине при до 130-килограмовите.

Състезателят бе категоричен, че не смята да се бори при най-тежките и занапред.