ЦСКА 1948 ще играе срещу израелския Макаби (Петах Тиква) или румънския ЧФР Клуж в плейофите на футболния турнир Лига на конференциите, ако преодолее кипърския Пафос в третия квалификационен кръг. Това стана ясно след жребия за тази фаза на състезанието.

Мачовете с Пафос са на 8 и 15 август, а евентуалните двубои в плейофите са на 22 и 29 август.

По предварителна програма ЦСКА 1948 гостува в първата среща.

Както е известно, в редиците на Макаби (Петах Тиква) играе българският защитник Пламен Гълъбов, който бе част от ЦСКА-София до 2022 година. Освен това, отборът от Израел играе домакинските мачове в Европа напоследък на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов".

Макаби (Петах Тиква) стигна до евротурнирите чрез Купата на Израел, която взе за трети път в историята си. Отборът обаче не направи силен сезон и остана едва на осмо място в израелското първенство по футбол. Гълъбов пристигна в отбора през лятото като свободен агент от Макаби (Нетаня).

ЧФР завърши на трето място в румънското първенство през миналия сезон, но този не започна добре за тима от Клуж. В неделя ЧФР загуби градското дерби с Университатя с 2:3 и остана с четири точки от също толкова мачове.