Светлана, ти си нашият победител! Независимо от скандалното решение на Международния олимпийски комитет да допусне Лин Ю-тин на 1/4-финалите в категория до 57 кг., и бруталното ощетяване от страна на съдиите, ти спечели любовта на цяла България! Това написа кметът на столичния район "Надежда" Димитър Димов в личния си профил във Facebook по повод загубата на боксьорката Светлана Каменова на 1/4-финалите на Олимпийските игри в Париж. 

Българката загуби от представителя на Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг. Победата бе присъдена на азиатския й съперник чрез единодушно съдийско решение, което по никакъв начин не съответстваше на това, което Светлана и Ю-тин показаха на ринга. Припомняме, че Лин Ю-тин бе изхвърлена от Мондиал 2023 заради наличие на мъжки хромозоми, но Ю-тин, заедно Имане Хелиф бяха допуснати въпреки това на Игрите в Париж.

Ето какво още добави кметът на "Надежда": 

Всички българи аплодираха твоя непримирим дух, силна игра и желание за победа! Ден след ден, ти и твоите треньори Борислав Георгиев и Роман Цветков работихте упорито в името на вашата олимпийска мечта. За нас е чест, че този олимпийски път премина през район "Надежда" и ОСК Локомотив!

В натовареното ви ежедневие винаги имаше място и за децата на "Надежда", за които вие ще продължите да бъдете добрият пример. Вярвам, че нормалността в спорта ще победи и подобни срамни сцени ще останат само лош спомен. Бъди себе си, отстоявай всяка своя крачка напред, помни, че Господ обича силните и смелите!