Белгийският отбор, който трябваше да се състезава в смесената щафета в триатлона на Летните олимпийски игри в Париж, се отказа от участие. Причина за това е разболяване на една от състезателките, която се е заразила с фекалната бактерия ешерихия коли.

Става въпрос за Клер Мишел, която от 4 дни е в болница. Тя се е заразила, след като е плувала в индивидуалното състезание в река Сена.

Нейната съотборничка от белгийския тим Йолейн Вермейлен сподели, че "е видяла такива неща във водата, че предпочитам да не мисля за тях".

Качеството на водата в Сена предизвика огромен скандал, а самите атлети също негодуват от това. Канадецът Тейлър Мислаучук бе заснет на живо да повръща неколкократно след финала на индивидуалната надпревара при мъжете.

Късно снощи националният олимпийски комитет на Белгия (BOIC) официално съобщи за оттеглянето на отбора по триатлон от смесената щафета.

"Решението беше взето след консултации със спортистите и тяхното обкръжение. Клер Мишел, член на щафетата, за съжаление е болна и трябва да се оттегли от състезанието."

Организаторите на Олимпийските игри отмениха тренировките през уикенда в река Сена, тъй като качеството на водата не позволяваше нормално плуване и подготовка.