Действащият световен и олимпийски шампион в скока на височина при мъжете - Джанмарко Тамбери, беше хоспитализиран по спешност дни преди началото на дисциплината му на Летните олимпийски игри в Париж.

32-годишният италианец, който подели златото на Игрите в Токио с Мутаз Еса Баршим от Катар, е бил приет в болница и има съмнения за камъни в бъбреците.

Тамбери публикува своя снимка в болнично легло в Instagram и написа: "Невероятно... това не може да е истина. Вчера, 2 часа след като написах "Заслужавам го“ в социалните медии, почувствах пронизваща болка в хълбока си. Спешно отделение, компютърна томография, ултразвук, кръвен тест... вероятно камък в бъбреците. И сега се намирам, три дни преди събитието, за което пожертвах всичко, лежащ в леглото, безпомощен, с температура 38,8. Всичко, което мога да направя, е да чакам и да се моля. Само едно нещо е сигурно, не знам как ще стигна до там, но ще бъда там в сектора и ще дам душата си до последния скок, каквото и да е моето състояние".

Елитната дисциплина в турнира по лека атлетика при мъжете започва в сряда с квалификациите, а финалът е насрочен за събота.