Голям успех постигна националният отбор на България за юноши U18! Тимът ни спечели бронзовите медали на Европейското първенство в Дивизия B и си осигури промоция в елита догодина, след като в малкия финал в Скопие надви убедително Полша с 85:64.

За последно България игра в Дивизия А в тази възраст през 2013 г., когато завърши на 15-о място на шампионата в Рига. За втора поредна година пък воден от Стойо Чолаков тим се класира за елита, след като миналото лято наставникът изведе до среброто в Дивизия B отбора до 16 години.

Срещата започна много оспорвано, като през цялата първа четвърт играта вървеше кош за кош, а след края й българите водеха с 26:23. Те продължиха да стрелят с много висока успеваемост от игра и през втория период, като на почивката се откъснаха с 55:38.

Резултатността спадна значително след паузата, но България продължи да поддържа двуцифрен аванс през цялата трета четвърт, след която се оттегли при 69:54. Полша се доближи само на 9 в началото на последната част, но след нова силна серия националите ни се откъснаха напред и спечелиха мача.

Александър Гавалюгов завърши с 20 точки, 7 борби, 11 асистенции и 6 откраднати топки. Теодор Трифонов записа 18 точки, 7 борби и 5 асистенции. Иван Димитров също бе близо до дабъл-дабъл с 15 точки и 9 борби, Деян Колев има 11 точки и 8 борби, а Даниел Хинков се отчете с 10 точки и 7 борби.