Треньорът на женския национален отбор на България по бокс Борислав Георгиев се появи след срещата пред журналистите с лист, на който беше написано "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт". С този лозунг той иска да каже, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома.

"Нямам думи. Мисля, че ни ограбиха в този мач. Представителката на Тайван не искаше единоборства, бягаше през цялото време, играеше адски мръсно. Още в първия рунд беше за официално предупреждение за поне пет удара с лакът, държеше. Разби устата на Светла с лакът. И тия циркаджийски работи, където се хвърляше и падаше като Роналдо за дузпа.

Въобще, възмутен съм от панаира, който се разиграва тук. Набедили са ги да ги направят шампионки тези и това е. Очаквах го, но се надявах и да има разумни хора, честни. Такива, които ще гледат реално мача и ще подкрепят женския спорт. Подкрепата от МОК за тези състезателки се пренася 100 процента върху съдиите. Естествено, когато шефовете подкрепят нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш", каза Георгиев.