Турнирът по тенис за мъже на Летните олимпийски игри в Париж приключва днес.

Централният корт на комплекса "Ролан Гарос" - "Филип Шатрие" ще бъде арена на поредна титанична битка между сърбина Новак Джокович и испанеца Карлос Алкарас.

Двубоят между двамата е предвиден за 15:00 часа българско време.

Това ще бъде осми мач между 37-годишния балканец и 21-годишния ибериец. Джокович има три победи, докато Алкарас е с 4 успеха. Двамата ще се изправят един срещу друг в пети финал. Алкарас победи Джокович в решителните мачове на Откритото първенство на Великобритания през 2023 г. и 2024 г., докато Ноле победи във финалите на Откритото първенство на Франция и на "Мастърс"-а в Синсинати през 2023 г. Това ще бъде третия им мач на червени кортове, като засега резултатът е 1:1.

Алкарас, който заема трето място в световната ранглиста, отстрани Хади Хабиб (2:0 сета), Талон Грийкспор (2:0), Роман Сафиулин (2:0), Томи Пол (2:0) и Феликс Оже-Алиасим (2:0).

Джокович, който е втори в световната ранглиста, също не загуби сет в петте си мача на Игрите в Париж. Той записа чисти победи над Матю Ебдън, Рафаел Надал, Доминик Кьопфер, Стефанос Циципас и Лоренцо Музети.

Испанецът е в серия от 12 поредни победи, докато сърбинът загуби само 1 (финала на "Уимбълдън от Алкарас) от последните си 12 двубоя.