Националът ни по бокс в категория до 57 кг. - Хавиер Ибанес, остана доволен от представянето си срещу японеца Шудай Харада, което му гарантира минимум бронзов медал от Летните олимпийски игри в Париж.

Натурализираният кубинец се класира на полуфинал след категорична победа над азиатеца и така осигури първо отличие за страната ни от Игрите във френската столица.

"Много благодаря, поздрави на всички в България. Обещах на Красимир Инински, че ще взема медал от Олимпийските игри и затова давам всичко от себе си, за да го постигна. Проучихме няколко мача на японеца, направихме тактиката и с много агресия спечелихме“, заяви Ибанес.

"Бях максимално фокусиран върху мача, концентрирах се, за да постигна победа. Исках победата и играх за нея. България ме прие като син. Сега имам 2-3 дни почивка и се фокусирам върху мача за финала. Трябва да изградим тактиката", добави боецът, който ще се бие срещу киргизстанец за място на големия финал.

"Аз искам да благодаря на България и специално на Красимир Инински. Много съм доволен не само от победата на Хавиер, но и за всички боксьори и треньори по клубовете, които работят неуморимо всеки ден. Много съм доволен, че България има голям успех“, пък заяви националният селекционер при мъжете Жоел Арате.