Националният отбор на България по баскетбол за девойки U18 записа втора победа на Европейското първенство в Дивизия "B", което се провежда в румънския град Плоещ. В много драматичен и оспорван двубой тимът ни надви Ирландия с 68:64 точки.

Следващият мач на нашите е на 4 август (неделя) от 18:30 часа срещу Гърция.

Срещата не започна добре за баскетболистките на Маргарита Маринкова, които рано допуснаха 11 точки пасив. Въпреки лошия старт обаче, те отвърнаха със силна серия и след десет минути игра изравниха за 15:15. Нашите стигнаха и до пълен обрат през втория период, като на почивката се оттеглиха с крехък аванс при 31:29 след 15 точки до момента на Деница Манолова.

Разликата в полза на България достигна 8 точки след паузата, но всичко остана да се реши в заключителната четвърт, която започна при 57:42. Драмата продължи до последно, като Ирландия успя да се доближи само на 2 минута преди края, но тимът ни удържа водачеството си.

Деница Манолова направи нов впечатляващ дабъл-дабъл за успеха – 21 точки и 18 борби. Гергана Маданкова записа 18 точки, 8 борби и 5 асистенции, а с 12 точки и 7 асистенции е Елена Драгоева, която вкара и два много важни наказателни удара в последните секунди на мача.