Най-успешната българска ММА състезателка - Дакота Дичева, за пореден път доказа, че е настоящето и бъдещето ѝ в света на смесените бойни изкуства е повече от блестящо. Англичанката с български корени записа 13-и пореден успех в професионалната си кариера . "Опасната" спечели главното подгряващо събитие на галавечерта "Professional Fighters League 7", която се проведе през изминалата нощ в Нешвил, САЩ.

25-годишната мауй тай специалистка нокаутира американката Джена Бишъп в първия рунд на срещата им и по този начин се класира за финала на Гран При турнира в категория "муха".

Дичева се нуждаеше от 3:54 минути, за да спечели срещата. Тя пласира няколко чудесни колена в главата и тялото на съперничката ѝ, която нямаше никакъв отговор за изненадващите атаки на Дичева.

Противничка на българко-англичанката на финала ще бъде бразилката Таила Сантос, която спечели другия полуфинал срещу Лиз Кармуж. 31-годишната Сантос е син колан в бразилското джу-джицу и е бивша състезателка на UFC. Тя прекара 5 години в най-комерсиалната организация, записвайки 5 победи и 3 поражения.

Победителката в Гран При турнира ще си осигури парична награда от 1 милиона долара. Все още няма дата за сблъсъка между Дичева и Сантос.