Световният рекордьор, планетарен първенец и двукратен европейски шампион за мъже Карлос Насар е големият фаворит на букмейкърите за златен медал в двубоя в категория до 89 кг на вдигането на тежести на Олимпийските игри в Париж.

Мегазвездата на световните щанги, който на тренировки вдига повече от световните рекорди и в двете движения (изхвърляне и изтласкване) е с коефициент за златото от 1.28 в bet365.com. За колумбиеца Йейсон Лопес, който е световен рекордьор в изхвърлянето (Насар държи другите два рекорда - в изтласкването и двубоя), коефициентът е 3.75, а "Топ 3" допълва иранецът Мирмостафа Джавади, който е актуален световен шампион в категорията (Насар не участва на Световното миналата година поради контузия).

В новия бетинг оператор BETHUB.BG коефициентите са малко по-високи, но отново в полза на българина. Отново фаворит е Насар със ставка от 1.30. Втори е Лопес с 2.50, а трети тук е Кейдомар Санчес с коефициент 11.00.

Олимпийският турнир в категория до 89 кг във вдигането на тежести ще се проведе на 9-и август от 16:00 часа българско време.