Президентът на международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че организацията иска да запази бокса в програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028. Той категорично заяви, че "речта на омразата", насочена към боксьорките Имане Хелиф и Лин Ю-тин на Олимпийските игри, е "напълно неприемлива".

"Няма да участваме в политически мотивирана... културна война. Говорим за женски бокс, имаме две състезателки, и двете са родени жени. Те са израснали като жени и в паспортите им пише, че са жени. Никога не е имало съмнение, че те са жени, а днес някой се опитва да промени определението на думата "жена".

Вие, журналистите, трябва да сложите край на това. Лишихме от статут Международната федерация по редица причини, така че не знам доколко е уместно да говорим за това сега. Имаше клеветническа кампания срещу Франция като организатор на Олимпиадата и срещу МОК. Имаше различни коментари в този контекст, няма да го повтарям. Така че това говори много за достоверността на информацията, която идва от тази федерация, която е загубила международно признание", каза Бах.