Просто не успях да го направя. Здрава съм, чувствам се добре. Пистата тук е страхотна. Атмосферата е невероятна. Още от първия състезателен ден стадионът е пълен. За нас това е празник. Това коментира разочарованата Габриела Петрова, след като не успя да преодолее квалификациите в тройния скок при жените.

32-годишната състезателка, за която това бе трета Олимпиада, остана на 21-ото място с резултат от 13.77 метра.

"Имахме някои проблеми по време на подготовката. Но това не е никакво оправдание. Аз съм тук, а щом съм тук, значи съм била в състояние да скачам, да се преборя за добър резултат“, добави Петрова.  

Състезателката не скри огорчението си, че вторият й опит, който бе над 14 метра и би й донесъл участие във финала, не бе зачетен. От българския щаб дори подадоха контестация, но тя не бе уважена, въпреки че съдията не представи доказателство за фаул.

"Ако ми го бяха показали да го видя, сигурно щях да приема – каза Габи. - В състезанието обаче съдията не ми го показа, което не мисля, че е много коректно за такъв форум. След като има фаул, ние правим корекция в разбега. В този случай я направихме насляпо, наложи се да рискувам в третия опит и просто не се получи. Но мисля, че с този опит щях да вляза във финала. Виждате с какъв резултат се затваря "Топ 12" (б.а. 14.05 метра). Няма как да не ме е яд".

Атлетката призна, че все още не мисли за четвърто олимпийско участие в Лос Анджелис 2028.

"Ако имам някой турнир след Олимпиадата, ще участвам – каза Габриела Петрова. - Пък вече за догодина ще го мислим. А за следваща Олимпиада...Има твърде много време, нека караме едно по едно".