Светла е царицата на контрата. Справи се супер. Това коментира треньорът на женския национален отбор по бокс на България Борислав Георгиев след класирането на Светлана Каменова за четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир в Париж.

Националката ни срази Микаела Уолш с 5:0 гласа на осминафиналите на състезанието.

"Перфектно изпълнена тактика на 100 процента – не скри задоволството си след мача Георгиев, цитиран от БФ Бокс. - Целта бе да провокираме ирландката, защото играе на контра и трябваше да я дразним, за да тръгне напред. На 100 процента Светла изпълни тактиката ни“.

Борислав Георгиев говори и за предстоящия мач на Каменова срещу №1 в схемата Лин Ю-тин от Китайско Тайпе в неделя. Азиатката е една от скандалните участнички в боксовия турнир в Париж, провалили се на ДНК-тестовете за полова принадлежност.

"Ще запазим за нас какво мислим за тайванката – откровен бе Георгиев. -  Светлана игра с нея на четвъртифиналите на Световното първенство в Индия. Отсъдиха загуба с 2:3, тогава името на Лин говореше повече, отколкото тя направи като игра. Беше предупредена за влизане с глава, много мръсно играе, надявам се реферът да й обърне внимание. Светла я прати в нокдаун в третия рунд, тръгна да бяга и да се спасява, за да си запази резултата. Светла ще направи нужното, за да прослави България“.

Треньорът бе помолен да коментира и вариант за бойкотиране на мача.

"Решение е бойкотът, ако нямаме шанс, както направи италианката в четвъртък – поясни Борислав Георгиев. - Тя знаеше, че няма шанс и затова бойкотира срещата. Но ние ще покажем зъби и ще се опитаме да направим това, за което сме дошли. Разбира се, не съм съгласен с това, което се случва. Имам две дъщери, представяте ли си да играят с мъж? Нищо не можем да направим, МОК ги допуска, не ни остава нищо друго, освен да победим. Това влияе много, тайванката удря доста по-силно, а Светлана тренира постоянно с мъже и е наясно със силата им. Но тя ще се събере и ще направи всичко възможно, за да си свърши работата“.