Легендата на световния тенис Новак Джокович победи Стефанос Циципас от Гърция в мегасблъсъка от четвъртфиналите на олимпийския турнир по тенис на сингъл при мъжете от Игрите в Париж.

Резултатът в отделните части бе 6:3, 7:6(3). Мачът продължи 2 часа и 2 минути.

Сърбинът, който се опитва да спечели единствения голям трофей, който няма, а именно златен медал от най-големия спортен форум, проби гърка в 4-ия гейм на първата част, след което не допусна изненада и до края на сета печелеше своите подавания.

Във втората Циципас, който е специалист на клей (на тази настилка се играе надпреварата в Париж) и двукратен финалист от турнири от Големия шлем, поведе с 4:0, но Ноле не се отказа и изравни, а малко по-късно стигна до тайбрек. В него сърбинът поведе рано и в крайна сметка стигна до успех със 7:3 точки.

Това бе 15-и епизод на сблъсъците помежду им като Ноле вече води с 12 към 3 успеха.

Сърбинът е в серия от 10 поредни победи на гърка, а последната такава на Циципас над носителя на рекордните 24 титли от Големия шлем датира от надпреварата в Абу Даби през декември 2019-а година с 2:1 сета.

В битка за място на големия финал Джокович ще игреае срещу 11-ия в схемата италианец Лоренцо Музети, който детронира актуалния олимпийски първенец Александър Зверев от Германия.