Съдийски бригади от Швейцария и Италия ще ръководят мачовете между Лудогорец и Карабах (Азербайджан) от третия квалификационен кръг в Шампионска лига, обявиха от УЕФА.

Първият двубоя е на стадион "Тофик Бахрамов“ в Баку на 6 август от 19:00 часа българско време. Двата тима ще бъдат изведени на терена от Урс Шнидер, като на швейцареца ще асистират сънародниците му Марко Цюрхер и Бенямин Цюрхер. Четвърти съдия е Свен Волфенсбергер, а отговарящ за система ВАР е Фадейъ Шан.

Шнидер е в Категория 1 на УЕФА, ръководи мачове от квалификациите в Шампионска лига, както и в групите на Лига Европа, европейски квалификации. На 10 септември 2019 той ръководи мача между младежките национални отбори (до 21 години) на България и Русия, завършил 0:0 на стадион "Александър Шаламанов".

Реваншът в Разград е на 13 август от 21:00 часа българско време. Главният арбитър на втората среща е италианецът Симоне Соца, на 36 години от Милано. Той ръководи много от дерби-срещите в Серия "А“. Има опит в Шампионската лига, както и в Лига Европа. УЕФА му дава и мачове от европейските квалификации.

Ще му помагат Джорджо Перети и Давиде Империали. Четвърти съдия е Матео Маркети, а ВАР-арбитър – Джанлука Аурелиано.