Вратарят Матей Маркович се завръща в групата на Левски за гостуването на Локомотив (Пловдив), но Асен Митков и Фабио Лима няма да са на линия. В състава няма да бъде и най-новото попълнение на "сините“ Кристиан Макун, но има голяма вероятност той да направи дебюта си за столичния тим в срещата с Крумовград. Това заяви треньорът на Левски Станислав Генчев на традиционната си пресконференция преди мачовете на отбора.

Левски гостува на Локомотив (Пловдив) на 2 август (петък) в двубой от третия кръг в efbet Лига.

"Гледахме Локомотив в два официални мача – анализира специалистът. - Изключително организиран отбор, което е типично за тези на Любослав Пенев. Много добра организация в играта, непримирим дух. Запазиха голяма част от играчите си от миналата година и се познават добре. Неприятен съперник, но сме готови за победа".

Треньорът на Левски не скри задоволството си от конкуренцията в състава и вариантите, които има.

"Хубаво е, че имаме конкуренция в състава и през вторите полувремена резервите дори вдигат нивото – посочи Станислав Генчев. - Отборната игра и дисциплината през целия мач са важни за мен. Успехите се постигат по този начин. Локомотив е добър отбор и това ще бъде труден тест за нас, но аз съм сигурен във възможностите на нашите футболисти".

За последното попълнение Кристиан Макун, треньорът на Левски коментира, че физическото му състояние е прилично.

"Лошото е, че последните две или три седмици не е тренирал и няма игрова практика – добави треньорът. - От качествата които има и това, което видяхме, ние вярваме, че той ще вдигне класата на отбора. За нас е важно той да заздрави линията на защитата. От неговите мачове видях, че напълно покрива критериите ми за централен защитник".

Треньорът на "сините“ каза още, че отборът е приключил с летните трансфери, като още такива може да има само ако се стигне до продажба на играчи преди това.

"Доста от футболистите вдигнаха нивото си. Няма нито един, от когото не съм доволен в тренировъчния процес. Като бройка обаче сме с доста футболисти и е възможно някой да бъде преотстъпен", разясни наставникът.