Главният треньор на националния отбор по бадминтон - Петя Неделчева, коментира представянето ни на Летните олимпийски игри. Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха на 1/4-финал при двойжките жени, докато Калояна Налбантова не успя да излезе от групата си на сингъл.

"Днес се дивя, че китайките бяха много по-опитни от нас, контролираха изцяло срещата. Опитахме се тактически да играем с по-възрастната от двойката, но някак си момичетата не успяха да се сработят още от самото начало на срещата. Мачът не тръгна добре за нас. Опитаха се след първата половина на първия гейм да догонят в резултата, но не се получи. Във втория гейм минахме в по-хубавото игрище, мислех, че ще се възползват от тази ситуация, но играта просто не вървеше", коментира Неделчева, която е и лична треньорка на сестрите.

"Абсолютно изпълнихме целта си за влизане в осмицата. Това си бяхме поставили като задача в България, след като излязоха групите. Успехът за нас е много голям. Това пето място е повторение на успеха ми отпреди 20 години в Атина като състезателка. И двете са сладки, защото бадминтонът е азиатски спорт и това да сме в топ 5 на Олимпийски игри е много голям успех за нас. Вече и момичетата го оценяват и се надявам бъдещето да надскочи тези наши успехи. Калояна направи доста добър дебют на Олимпиадата. Онзи ден изигра една много сериозна среща срещу французойката. Надявам се следващите турнири, които й предстоят при девойките, да спечели това, за което отива, а следващата година при жените вече да влезе с пълна сила", каза Неделчева.