Със сигурност няма да се откажа, има още състезания, в които искам да участвам и да спечеля. Тялото ми ще покаже през следващите години как съм, защото този спорт е тежък, а и вече имам три Олимпиади. Имах дребни контузии в последните години, ще видим. Все пак имам и семейство и то е най-важно за мен. Искам да му обърна внимание. Това заяви състезателят по джудо Ивайло Иванов, след като приключи участието си на трета Олимпиада.

Иванов отпадна на осминафиналите в категория до 90 килограма, в която дебютира, от фаворита за титлата Лаша Бекаури от Грузия.

"Със сигурност този двубой можеше да се развие по друг начин – коментира след загубата Иванов пред БТА. - Още в първите секунди допуснах дали е грешка, дали така е трябвало да стане. Не знам. Взе ми оценка и след това вече започна да подпира. Съдийството тук е адекватно. Не дават много лесно наказания. Не успях да го пробия. Контраатаката, която му донесе "вадзари“, реши двубоя. Когато вземеш предимство с оценка и си класен състезател, особено на Олимпиада, много трудно се връща“.

Иванов заяви още, че като цяло жребият за турнира не му е бил лек.

"Още в първия мач трябваше да срещна съперник, който преди два месеца стана пети на Световното първенство – анализира Иванов. - Не е лесен противник, гъвкав, рутиниран. Успях да го победя, но след това не се получи. Не съм решил дали ще гоня олимпийската си мечта за четвърти път“.