Калояна Налбантова записа победа и загуба в групата си от индивидуалната надпревара при жените по бадминтон на Олимпиадата н Париж.

18-годишната дебютантка на Олимпиада бе доволна от представянето си след успеха над представителката на домакините Шуфей Ти.

В първия си двубой в Париж Налбантова отстъпи на световната №1 Ан Сеюн.

“Във втория мач направих по-малко грешки – коментира след успеха си над Ти Налабантова пред БНТ. - Знаех по-добре какво и как трябва да направя. В началото видях, че съперничката ми е доста нахъсана. Целта ми бе да задържа разиграванията, за да може да и спадне адреналина. Започнах с няколко непредизвикани грешки, но постепенно се подобрих. Щастлива съм, че успех да спечеля".

Калояна направи и равносметка на цялостното си представяне в Париж.

“Щастлива, съм понеже главната ми цел бе да запиша поне една победа на Олимпийските игри в Париж, както и да играя достойно срещу световната №1. Като цяло съм доволна“, заяви тя.

Налбантова пожела за сестри Стоеви поне полуфинал в турнира при женските двойки.

"Надявам се тази година да бъде на сестри Стоеви и да завоюват медал – каза Налбантова. - Спомням си че в Токио 2020, за малко не излязоха от групата. Надявам се да се класират на полуфинал".