Виктория Томова изрази задоволство от представянето си в олимпийския турнир в Париж.

Най-високо ранкираната българска тенисистка, която в момента е на рекордното за кариерата й досега 46-о място в света, отпадна във втория кръг. На 1/16-финалите българката бе победена от Ема Наваро от Съединените щати с 6:7(5), 6:4, 6:1.

"Добър мач се получи. Третият сет тя физически взе превес . коментира пред БТА Томова след загубата си от Наваро. - Нещата се обърнаха в нейна полза. Започна да отиграва по-добре от бекхенд моя топспин и да ме натиска. Бе по-свежа в края и това си оказа влияние. Много пъти съм твърде взискателна към себе си, но мисля, че този път трябва да съм доволна. Борих се докрай. Не съжалявам за нищо. Дадох всичко от себе си. Нещата днес не се получиха, но си тръгвам оттук с два добри мача“.

Томова имаше забележки и към съдийството в мача й с Наваро.

"При 3:3 и 40:30 във втория сет имаше едно решение на съдията, което не беше в моя полза – обясни тенисистката. - Да, топката беше вътре, но в други подобни ситуации, когато беше в обратната посока, той присъждаше да се преиграва точката, а сега реши друго. Но няма какво да се оправдавам. Случват се такива неща. Нормално е някой път отсъждането да е в мой ущърб. Днес беше такава ситуацията. Да, това може се да промени мача, защото ставаше 4:3 за мен, а в последствие стана 4:3 за нея. Но просто днес не се е получило, не е бил моят ден“.

Томова добави, че в решителния трети сет от мача е изпитала физически дискомфорт, което се е отразило на играта й.

"В третия сет малко ме заболя китката (б.а. на играещата на дясната ръка) , надявам се да не е сериозно – разясни Виктория Томова. - Може би е просто преумора. Пръстът на крака също не си го чувствам, но това са дребни неща, с които всички тенисисти се сблъскват“.

Тенисистката все още не е решила къде да бъде следващото й участие след Олимпиадата.

"Гледам напред, към Америка. За турнира в Торонто съм втора извън основната схема, но той е следваща седмица и трябва да реша какво да правя – обясни състезателката. - Дали да взема няколко дни почивка и да се готвя на твърдо, или да отида там и да си пробвам късмета и да видим дали ще вляза".

Томова прогнозира олимпийска титла за полякинята Ига Швьонтек.Тя също така допълни, че стиска палци Новак Джокович да триумфира в турнира при мъжете.