Виктория Томова приключи участието си в тенис турнира при жените в Париж на 1/16-финалите на състезанието.

В мач от втория кръг на състезанието българската тенисистка, която е на 46-ото място в ранглистата в момента, даде здрава битка на 15-ата в света и 11-а поставена Ема Наваро от Съединените щати, но отстъпи със 7:6(5), 4:6, 1:6. Мачът продължи 2 часа и 24 минути.

Томова влезе страхотно в мача, като взе първия сет след битка, продължила 1 час и 10 минути игра.

Двете тенисистки "се захапаха“ от самото начало, като Томова бе по-близо до приключване на сета без тайбрек, но Наваро успя да се измъкне.

В решителната част от сета Томова показа по-здрави нерви от самото начало и успя да я измъкне, след като пропусна два сетбола.  

Във втория сет битката между двете продължи с пълна сила, като Наваро нанесе първа удар, пробивайки подаването на 46-ата в света българка за 3:2 гейма.

Вики отговори светкавично, връщайки пробива за 3:3 гейма.

Тенисистката от Съединените щати веднага стигна до нов пробив за 4:3 и не изпусна аванса си до края на сета, като го измъкна с 6:4 и 46 минути игра.

В третия сет Томова не успя да се противопостави, като Наваро набързо дръпна с два пробива и поведе с 4:0. Томова опита да се върне в мача, но до края силите йю стигнаха само за 1 гейма, като отстъпи в третата част с 1:6 и 28 минути игра.

Това бе трети мач между двете, като Томова спечели третия си сет срещу Наваро, но има вече три загуби срещу американката.

На осминафиналите Наваро среща 6-ата поставена Кинуен Женг от Китай.