Тенисистката Виктория Томова не скри щастието си след успешния си дебют на Олимписйките игри. Първата ракета на България победи Магдалена Фрех от Полша с 6:4, 7:6(4).

"Не всеки ден се играе на Олимпиада. Щастлива съм, че успях да победя, тъй като съперничката, срещу която играх не е лесен противник за мен. Играе неприятен за мен стил. Радвам се, че успях да наложа тактиката сив Във важния момент в тайбрека се събрах, въпреки че изпуснах тези мачболи при 5:2.

Имах четири поредни загуби от нея, но не мисля, че досега бяхме играли на клей. На тази настилка имах по-голяма възможност да наложа стила си, да играя с повече топспин, тъй като тя използва силата на ударите на противника, играе по-плоско. Радвам се, че се получи.

Не очаквах толкова силна подкрепа от публиката. Изненадах се. Доста е готино, защото не на всеки турнир се случва да има толкова много българи. Много е приятно. Когато играеш за България, е по-различно. Повече товар усещаш на плещите си, но пък е хубаво, когато носиш победи за страната си. Винаги е страхотно усещането.

Още в началото се чувствах малко изморена, тъй като сезонът е много дълъг. В олимпийското село е трудно да почиваш добре, има много хора, навсякъде се чака на опашки. През този сезон WTA промени правилата и сега, когато влизаш в основна схема на турнирите WTA 1000 и WTA 500 си задължен да играеш, тъй като иначе ти се пишат 0 точки на ранкинга. В момента съм в най-добрата си позиция в световната ранглиста за мен се налага да играя във всичките тези турнири. Доста е тежко и сложно като програма. Но се надявам да успея да се възстановя за следващия мач.

Играхме с Ема Наваро през януари. Тя тогава спечели турнира в Хобърт, но направихме доста добър мач. Тя играе страхотно този сезон, но смятам, че и за мен това е най-добрата година до момента. Нямам очаквания. Просто ще се боря за всяка точка и за България", каза Томова пред БНТ.