Марек направи равенство 1:1 вкъщи срещу Янтра Габрово в среща от втория кръг на Втора лига. Изравнителното попадение дойде в края, а по този начин дупничани продължават впечатляващата си серия от над 2 години без поражение у дома.

В 20-ата минута шут на Христо Каймакански облиза горната греда на Янтра. В 34-ата минута на Константин Костадинов пък се наложи да спасява опасен удар след корнер. В 39-ата минута Тони Иванов с премерен удар по диагонала намери ъгъла и даде преднина на гостите – 0:1.

През второто полувреме Марек тръгна по-остро в атака, но Янтра отново имаше шанс да отбележи. В 58-ата минута Мартин Тошев стреля отблизо, но Костадинов отрази.

Две минути по-късно Веско Любомиров стреля технично, но топката премина на сантиметри в встрани. Марек нямаше друг избор и хвърли повече сили напред. В 81-ата минута дупничани поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но сигнал не последва.

Така се стигна до 83-ата минута, когато новото попълнение Александър Аспарухов с глава опъна мрежата на габровци за 1:1. Марек опита да стигне и до победата, но времето не стигна.