Според източници на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) групи, свързани с "Хизбула", и други, подкрепяни от Иран, са евакуирали части от Сирия, предава Sky News.

Групите са напуснали южната и западната част на Дамаск и западната част на Ал Каламун в Риф Димашк в очакване на израелски удари, посочва СЦНПЧ.

Други са се опитали да се прикрият, като са променили разположението на войските или са ограничили движението им.

Междувременно ливанската авиокомпания Middle East Airlines (MEA) съобщи, че е отложила заминаването на някои входящи полети, които трябваше да кацнат в Бейрут, до понеделник сутринта.

Според председателя на MEA Мохамад Ел-Хут общо шест полета от Лондон, Копенхаген и четири други града са били променени поради "застрахователни рискове".

Представителят на команията пред местния телевизионен канал Al-Jadeed: "Не се страхуваме, че летището ще бъде засегнато, нито пък имаме някаква информация за това. Ако се страхувахме, щяхме да отменим всички полети".

Междувременно, израелският премиер Бенямин Нетаняху свиква кабинета си по въпросите на сигурността в отговор на смъртоносното нападение на Голанските възвишения, за което Израел обвинява "Хизбула".

Въпреки че групировката отрича да е отговорна, Нетаняху заяви, че "Хизбула“ ще "плати висока цена за това нападение, каквато не е плащала досега“.

Вестник Times of Israel предположи, че заседанието на кабинета може да доведе до одобряване на по-нататъшни ответни мерки.

Ракета уби 12 деца и тийнейджъри на футболно игрище в друзкото село Маждал Шамс, съобщиха израелските власти.

Началникът на Генералния щаб Херци Халеви заяви, че Израел се подготвя за "следващия етап на бойните действия" в северната част на страната.

От началото на октомври при израелските въздушни удари в Ливан са загинали над 500 души, включително 90 цивилни.

От израелската страна на границата 22 войници и 24 цивилни са били убити при нападения от Ливан.