Шампионът от Гран при на Белгия, кръг от редовния сезон във Формула 1, Джордж Ръсел беше много щастлив след успеха, постигнат на легендарната писта "Спа".

"Страхотно, определено тази сутрин на срещата ни за стратегията не сме подозирали, че можем да спечелим така, но колата ни днес беше страхотна. От петък вечерта направихме много промени по колата и гумите днес работиха страхотно. Постоянно повтарях по радиото, че можем да изкараме състезанието с един бокс.

Пиастри направи страхотно състезание, Люис също беше много силен. Той наистина контролира състезанието и ако обстоятелствата бяха малко по-различни, сигурен съм, че той щеше да спечели победата, но това е двойна победа за тима – страхотен резултат и страхотен резултат преди лятната пауза.

Ръсел похвали и екипа, с който решиха да кара само с едно спиране в бокса.

Бях много фокусиран в хода на състезанието върху това, слушах внимателно какво ми казват по радиото, но това е отлична работа на екипа. Ние рискувахме и спечелихме, победата стана възможна защото колата вървеше страхотно. Мерцедес има три победи в последните 6 състезания, бих искал и другия уикенд да има състезание. Тимът работи много усилено и спечелихме напълно заслужено", заяви Ръсел.