Официалният YouTube канал на Олимпийските игри е свалил видеото с церемонията по откриването на XXXIII Летни олимпийски игри в Париж. Церемонията предизвика изключително голямо недоволство по целия свят. Най-харесваните коментира в социалните мрежи са тези, които осъждат представлението, което бе отъждествено като "демоническо и антихристиянско" и като "най-лошата церемония по откриване на Олимпийски игри в историята".

Интересно е да се спомене, че церемониите от Игрите през 1998 г., 2012, 2016 и 2022 са налични в канала на Олимпийските игри.

Церемонията включваше модели, танцьори, фешън шоу с провокативно облечени "драг кралици", които дефилираха  на мост над река Сена, след което се събраха заедно на маса с ди-джей по средата. Въпросната дама ди-джей имаше златна корона (тип ореол) на главата си.

Мнозина зрители на определиха картината като пародия на стенописа на Леонардо Да Винчи "Тайната вечеря".

Танцуващ и пеещ гол мъж, боядисан в синьо, изпя песента "Nu" (в превод Гол), докато бе поставен по средата на червен килим като основно ястие за "драг кралиците" в пресъздаването им на "Тайната вечеря". Актьорът е французин и се казва Филип Катерин, който е облечен като бог Дионис от гръцката митология - бог на виното и тържествата.

Видео с цялата церемония все още може да бъде намерено в You Tube, но то е в канала на Eurosport.