Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният китаец триумфира на 10 метра пистолет, като събра резултат от 240,9 точки. Той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина.

Втори с 240.0 точки остана италианецът Федерико Малдини, а трети с 218,6 точки е сънародникът му Паоло Мона. Двамата бяха начело в класирането през целия финал, но последните изстрели се пропукаха, което позволи на Се да ги изпревари.

За Китай това е трето злато от началото на Олимпийските игри и второ в спортната стрелба. Вчера китайците станаха олимпийски шампиони и на 10 метра пушка в смесеното отборно състезание чрез Лихао Шен и Ютинг Хуан след 16:12 срещу Южна Корея. Освен това триумфираха и в скоковете във вода.

Българинът Кирил Киров също участва на 10 метра пистолет, но завърши 16-и.

След вчера Австралия водеше във временното класиране по медали с 3 златни и два сребърни. Сега най-ценните отличия са 3 и за двете нации, но "Зеления континент" води по брой общо медали, защото има 5 срещу 4 (3 златни и един бронз) за Китай.