Междинният шампион на UFC в тежка категория - Том Аспинал, записа нова впечатляваща победа в профи кариерата си. 31-годишният британец запази временната си титла при най-тежките с брилянта победа над Къртис Блейдис в главния подгряващ мач на галавечерта UFC 304, която се проведе в родния му Манчестър, Англия.

Аспинал нокаутира американския си съперник още в първия рунд на сблъсъка им, нуждаейки се само от 1 минута в клетката. Така Аспинал записа трети пореден успех чрез нокаут в първия рунд, като в последните си три мача той е прекарал в Окатогона общо 3:29 минути.

Това бе реванш между двамата на злополучния им първи двубой от лятото на 2022 г. Тогава двамата отново се биха на британска почва, но Аспинал получи неприятна контузия в коляното си още в първата част и не успя да продължи срещата.

Това е осма победа на Аспинал в UFC, като шест от тях са чрез технически/нокаут, а останалите две чрез предаване на противника.

Така Аспинал се доближи още повече до среща с шампиона в дивизията Джон Джоунс, който има само един мач в тежка категория от март 2023 г.