Арсенал победи с 2:1 носителя на ФА Къп Манчестър Юнайтед в контрола в лосанджелиското предградие Ингълууд. По регламент двата отбора се бяха разбрали да си бият и дузпи, независимо от крайния изход, а при тях "червените дяволи" бяха по-точни - 3:2.

Срещата на стадион "SoFi" започна по-добре за Юнайтед, който откри още в 9-ата минута. Маркъс Рашфорд пусна пас от дълбочина към Расмус Хьойлунд, който се пребори със защитник на Арсенал и от малък ъгъл бе точен за 1:0.

Само 6 минути по-късно голмайсторът бе заменен заради контузия. 

В 25-ата минута Арсенал изравни чрез Габриел Жезус. 10 минути преди края на първото полувреме дойде и вторият притеснителен момент за мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, след като стана ясно, че новото попълнение Лени Йоро също получи травма и като Хьойлунд напусна терена преждевременно. След мача Тен Хаг призна, че още не може да каже колко сериозни са проблемите на двамата.

През второто полувреме Арсенал успя да стигне до победата със самостоятелен пробив на Габриел Мартинели в 81-та минута.

При дузпите вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана хвана изстрела на Кай Хаверц, а след това левият бек Якуб Кивиор не уцели вратата на "червените дяволи". Единственият пропуск за Манчестър бе на Итън Уитли, а победната дузпа бе вкарана от Джейдън Санчо.