България остана на второ място на Балканиадата по волейбол за девойки под 16 години. Нашите имат много да съжаляват за четвъртия гейм срещу Турция, когато можеха да се окичат със златото. В крайна сметка загубихме с 2:3 (20:25, 25:16, 25:17, 23:25, 12:15) в зала "Христо Ботев". До последния мач от турнира двата отбора бяха единствените непобедени.

Първият гейм започна с българско предимство. Поведохме с 5:3 и играхме със самочувствие. Туркините обаче не останаха назад. Освен че изравниха, те поведоха и повече не изпуснаха преднината си. Сериозната заявка за спечелване на частта направиха при 14:7. България отвърна със серия от три точки. Стопявахме аванса на не повече от четири. И така продължи до края. Той дойде при 25:20 за Турция.

Вторият гейм имаше коренно различно лице. Този път изцяло диктовката беше българска. Нашите отчаяха Турция с 18:10, когато за всички беше ясно, че няма какво да се случи. Най-голямата разлика в гейма дойде при 23:13. Очаквано имаше временно отпускане у нашите, което даде още три точки на туркините. В крайна сметка заслужено спечелихме частта с 25:16.

В третата част макар и на крехка възраст нашите демонстрираха какво е да надграждаш върху успеха. В нито един момент не допуснаха туркините да ги притеснят. Резултатът бавно се увеличаваше в полза на България. Когато стана 19:10, дойде и единственият момент на нервност. Тогава Турция направи четири поредни точки и малко обърка нашата играта. Няколко грешки на съперника от начален удар подействаха отлично върху резултата. България поведе с 2:1 след 25:17.

Четвъртият гейм беше истински трилър. България започна по-силно и рано поведе. Нашите дръпнаха с 8:4, но съперничките знаеха, че това е последният им шанс. Намалиха пасива си до една точка. Последва нов български щурм и 14:10. Титлата изглеждаше близо, но не беше така. Турция направи серия от четири точки и изравни. А за съжаление успя да поведе с пробив за 17:15. Най-важното бе, че българките не се притесниха. Изравняването дойде при 18:18. Туркините продължиха да ни притискат. Ас им позволи да поведат с 21:19, а след това добавиха и 23-ата точка. За наша радост серията им спря с лош начален удар. Ние не успяхме да отговорим със серия и първият геймбол дойде при 24:21. Турките сами го предадоха с начален удар в аут. Вторият спасихме сами с перфектна атака – 24:23 за Турция. Третият обаче беше за съперника.

Тайбрекът започна с успешна блокада на Турция, последвана от наши две точки – 2:1. България първа проби с 4:2. Но в играта на нерви туркините обърнаха 10:5, като и прекъсванията на треньора Тодоров не помагаха. И все пак надеждата беше жива. А още повече емоция в залата дойде, когато намалихме пасива си до 9:11. Шансовете ни съвсем изчезнаха, когато Турция поведе с 14:10. Българките спасиха първия мачбол. Справиха се и с втория! Надежда още имаше. За съжаление всичко свърши тук – 15:12 за Турция.

В първия мач от последния ден Сърбия победи Румъния с 3:1 и е трети.