Националите на България по тенис за момчета до 12 г. постигнаха втора убедителна победа на турнира от Европейската отборна купа в (Раковник) Чехия.

Нашите момчета разгромиха домакините от Чехия с 3:0 победи и си осигуриха първото място в групата и класиране за полуфиналите. Вчера българчетата се наложиха над Нидерландия с 3:0 победи. При успех на полуфиналите България ще се класира за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

България е в състав Александър Борисов (ТК "Макс Про 2020", гр.Пловдив), Стелиян Даракев (ТК "Макс Про 2020", гр.Пловдив) и Бруно Дженев (ТК "Макс Про 2020", гр.Пловдив) с треньор Пламен Авуски.

Александър Борисов победи с 6:1, 6:2 Симон Кркоска в първата среща на сингъл, а след това Бруно Дженев направи обрат и се наложи с 5:7, 6:3, 6:2 над Якуб Суда. Българчета спечелиха без игра срещата на двойки.

България е в група с Нидерландия, Унгария и Чехия. Утре нашите момчета ще играят срещу Унгария. В групата се играе по системата всеки срещу всеки. Първите два отбора от групата се класират за полуфиналите, а победителите в тях се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.