С грандиозен скандал и гаф започна футболният турнир на Летните олимпийски игри. Откриващата среща между Аржентина и Мароко, която бе белязана от феноменално 15 минутно продължение, в края на което "гаучосите" изравниха за 2:2, се доигра близо час и половина по-късно!

Кристиан Медина изравни в сетните мигове на двубоя, което доведе до нахлуване на марокански фенове на терена. Целият свят остана с впечатлението, че мачът е свършил, но в крайна сметка се оказа, че шведският рефер Глен Ниберг не е свирил край на мача, а е прекратил временно двубоя с цел да се запази здравето на играчите.

Двата отбора се прибраха в съблекалните, тъй като към терена полетяха чаши и бутилки в посока на играчите на Хавиер Масчерано.

90 минути по-късно, когато ст. "Жофроа Гишар" в Сент-Етиен бе празен, съдията изведе двата отбора на терена, въпреки че аржентинските футболисти първоначално са отказали заради притеснения за здравето си. Но хаосът тепърва предстоеше!

Оказа се, че изравнителният гол на южноамериканците е паднал след засада, а след преглеждане на ситуацията на ВАР, шведският рефер отмени гол.

След това срещата се доигра още 3 минути, в които нямаше нови попадения и в крайна сметка Мароко победи с 2:1.