Предстоящият тенис турнир в Париж се явява последният шанс на Новак Джокович за злато от Олимпийски игри и сръбският ветеран е наясно с това. 37-годишният балканец, който има 24 титли от Големия шлем, ще участва на петите си Олимпийски игри, като единственият му медал от подобен форум е бронз на сингъл то Пекин '08.

Рекордьорът по брой седмици на първото място в световния тенис е взел две решения, които да му помогнат да достигне финала на сингъл във френската столица.

Джокович няма да живее в олимпийското село заедно с другите атлети от цял свят, за да може да избегне хилядите селфита, за които по принцип е молен. Ноле ще живее в хотел и ще се "движи по свой часовник".

Освен това, по-рано днес стана ясно, че сърбинът няма да играе на двойки, за да пази силите и енергията си за единичната надпревара. Първоначално беше обявено, че той ще си партнира със своя сънародник Душан Лайович. Така Нолев за пръв път няма да играе на двойки на Олимпийски игри - нещо, което неизменно правеше в последните си 4 участия.