Неприятни сцени белязаха края на откриващата среща на футболния турнир на Летните олимпийски игри между Аржентина и Мароко. Южноамериканците успяха да стигнат до равенството дълбоко в продължението, което бе смайващите 15 минути.

Двубоят, който се проведе в Сент-Етиен, премина под изключително бурни освирквания от страна на френските и мароканските фенове. Причина за това бе скандалът, който избухна, след като мъжкият национален отбор на Аржентина спечели Копа Америка по-рано този месец. Тогава в социалните мрежи се появи видео, в което част от националите на "гаучосите" пеят песни за цветнокожите играчи на Франция, а това не бе добре прието в европейската държава.

В началото на срещата аржентинският химн бе заглушен от мощни освирквания. Късният изравнителен гол на Аржентина доведе до бурна радост в щаба и играчите на "албиселесте", а това никак не се хареса на многобройната мароканска общност по трибуните. Играчите на Аржентина бяха замеряни от трибуните с чаши, бутилки и всевъзможни предмети, а няколко фена на Мароко дори нахлуха на терена в търсене на саморазправа с противниковите играчи, като в близост до един от играчите на Аржентина бе метната пиратка, която обаче не навреди на никой.